روش تقطیر با آب برای جداسازی و شناسایی اسانسها از نمونههای لیمو در دسترس و تعیین قدرت ضد میکروبی آنها در برابر سویههای باکتریایی گرم مثبت و منفی منتخب با استفاده از روش انتشار دیسک استفاده شد.
از دو نمونه میوه لیمو ترش ریز در دسترس و پرمصرف محلی برای جداسازی اسانسها به روش تقطیر با آب با استفاده از دستگاه کلونجر استفاده شد. اسانس های به دست آمده با استفاده از کروماتوگرافی گازی- طیف سنجی جرمی (GC-MS) آنالیز و شناسایی شدند.
اسانس ها در غلظت های مختلف برای تعیین قدرت ضد میکروبی با استفاده از یک گرم (+) استافیلوکوکوس اورئوس (S. aureus) و سه گرم (-) باکتری، اشریشیا کلی (E. coli)، سودوموناس آئروژینوزا (P. aeruginosa) و Proteus استفاده شدند.
vulgaris (P. vulgaris)، از طریق روش انتشار دیسک. هر دو اسانس حاوی بیست و دو ترکیب فعال با درصد تغییر بر اساس حفظ GC هستند. ترکیبات فعال زیستی اصلی با محتوای بالا در اسانس لیمو ترش صادراتی و لیمو شیرین عمانی لیمونن (84.73%)، α-پینن (1.06%)، α-terpineol (2.80%)، β-میرسن (2.16%)، β-پینن (3.36%) بودند. ترپینن-4-اول (1.16٪) و α-ترپینولن (2.33٪) و چندین ترکیب جزئی دیگر. به طور مشابه، اسانس لیمو ترش عمانی از لیمونن (53.57٪)، α-ترپینول (14.69٪)، β-پینن (8.23٪)، α-پینن (1.84٪)، β-میرسن (1.51٪)، α- تشکیل شده است.
ترپینولن (4.33%)، ترپینن-4-اول (3.38%)، سایمن (1.80%)، β-بیزابولن (1.43%)، β-لینالول (0.85%) و E-citral (1.08%) با چندین ماده شیمیایی جزئی دیگر ترکیبات. نتایج ضد میکروبی نشان داد که اکثر غلظتهای هر دو اسانس هیچ خاصیت ضد میکروبی بالقوهای در برابر استفاده از سویههای باکتریایی ایجاد نمیکنند.
بنابراین، نتایج بهدستآمده نشان میدهد که هر دو اسانس میتوانند برای مطالعات بیولوژیکی گستردهتر و مکانیسم اثر آنها مورد نیاز باشند.
روش تقطیر با آب برای جداسازی و شناسایی اسانسها از نمونههای لیمو در دسترس و تعیین قدرت ضد میکروبی آنها در برابر سویههای باکتریایی گرم مثبت و منفی منتخب با استفاده از روش انتشار دیسک استفاده شد. از دو نمونه میوه لیمو ترش شیرازی در دسترس و پرمصرف محلی برای جداسازی اسانسها به روش تقطیر با آب با استفاده از دستگاه کلونجر استفاده شد.
اسانس های به دست آمده توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی- طیف سنجی جرمی (GC-MS) آنالیز و شناسایی شدند. اسانس ها در غلظت های مختلف برای تعیین قدرت ضد میکروبی با استفاده از یک گرم (+) استافیلوکوکوس اورئوس (S. aureus) و سه گرم (-) باکتری، اشریشیا کلی (E. coli)، سودوموناس آئروژینوزا (P. aeruginosa) و Proteus استفاده شد. vulgaris (P. vulgaris)، از طریق روش انتشار دیسک هر دو اسانس حاوی بیست و دو ترکیب فعال با درصد تغییر بر اساس حفظ GC هستند.
ترکیبات زیست فعال اصلی با محتوای بالا در اسانس لیمو ترش سه فصل لیمونن (84.73%)، a-pinene (1.06%)، a-terpineol (2.80%)، b-myrcene (2.16%)، b-pinene (3.36%) بودند. ، ترپینن-4-اول (1.16٪) و a-terpinolene (2.33٪) و چندین ترکیب جزئی دیگر. به طور مشابه، اسانس لیمو ترش عمانی از لیمونن (53.57%)، a-terpineol (14.69%)، b-pinene (8.23%)، a-pinene (1.84%)، b-myrcene (1.51%)، a- تشکیل شده است.
ترپینولن (4.33%)، terpinen-4-ol (3.38%)، سایمن (1.80%)، b-bisabolene (1.43%)، b-linalool (0.85%) و E-citral (1.08%) با چندین ماده شیمیایی جزئی دیگر ترکیبات. نتایج ضد میکروبی نشان داد که اکثر غلظتهای هر دو اسانس هیچ خاصیت ضد میکروبی بالقوهای در برابر استفاده از سویههای باکتریایی ایجاد نمیکنند. بنابراین، نتایج بهدستآمده نشان میدهد که هر دو اسانس میتوانند برای مطالعات بیولوژیکی گستردهتر و مکانیسم اثر آنها مورد نیاز باشند.
- منابع:
- تبلیغات: