توصیفگرهای حسی و امتیاز شدت انواع مغز پسته بسته بندی مزمز تازه در جدول 3 و نمودارهای مشخصات طعم در شکل 3 آورده شده است. (α-پینن، α-ترپینولن، ایزوبورنئول)، چوب مرطوب (آرومادندرن، α-لونگپینن، بتا-پینن، 1-متیل-1H-پیرول).
سبز (2-هگزنال (E)، 2-اکتنال، نونآنال)، توصیفگرهای ترش (بدون مرجع)، شیرین (بدون مرجع)، تلخ (بدون مرجع)، قابض (بدون مرجع)، شیری (بدون مرجع) و روغنی (9-octadecanoic اسید (Z)، 2-octenal، 9-octadecenal) در تمام ارقام پسته تازه مشاهده شد.
با ارزیابی توصیفکنندههای طعم رایج با استفاده از ANOVA، تفاوت معنیداری بین ارقام پسته برای صفات فندق تازه، چوب مرطوب، شیرین، تلخ، قابض، شیری و روغنی مشخص شد (05/0p<).
آزمایش چندگانه دانکن نشان داد که اوزون روغنی ترین، اوحدی شیرین ترین، حلبی تلخ ترین نمونه و سیرت شدیدترین ویژگی فندق تازه را داشتند.
عصاره های پلی فنول پسته ممکن است بر آنزیم های دخیل در تنظیم گلوکز و بنابراین دیابت نوع 2 تأثیر بگذارد. در مجموع، این داده ها مزایای سلامتی گنجاندن پسته در رژیم غذایی را نشان می دهد. مطالعات بیشتری برای بررسی مکانیسم های درگیر مورد نیاز است.
در این مطالعه قیمت تولیدکننده و مصرف کننده و ساختار بازاریابی پسته در ترکیه مورد بررسی قرار گرفت. بین سال های 2003 و 2017، تولید، مصرف، تجارت خارجی، نوسانات قیمت و بازاریابی مورد تاکید قرار گرفت. مشخص شد که تعداد درختان میوه در پسته افزایش یافته است.
با توجه به قیمتهای جاری و واقعی، حاشیه بازاریابی پسته محاسبه میشود و شاخصهای زنجیره تولیدکننده و مصرفکننده بر اساس قیمتهای جاری و مقایسه با نرخ تورم سالانه محاسبه میشوند. مدل های عرضه و تقاضا مربوط به پسته برآورد و تفسیر آماری شد.